Freshmatic®

1. Wat zit er in de Freshmatic® kit van Air Wick®?

De Freshmatic® Max kit van Air Wick® bevat een geurverspreider, een sprayvulling, twee AA-/LR6-batterijen en een gebruiksaanwijzing. 

2. Wat is het verschil tussen de zwarte en de witte versie?

Beide geurverspreiders geven hetzelfde effect met de Freshmatic® vullingen van Air Wick®. Je kunt dus zelf kiezen welke kleur het best bij je interieur past.

3. Wat is het voordeel van de automatische Freshmatic® Max geurverspreiders van Air Wick® ten opzichte van andere producten?

Freshmatic® Max verstuift op regelmatige tijdstippen parfum, zodat je er zeker van kunt zijn dat je woning de hele dag door lekker fris ruikt. Omdat het toestel steeds dezelfde dosis parfum afgeeft, geniet je van begin tot einde van dezelfde geur.

4. Door de rode hendel kan ik geen navulling plaatsen. Wat moet ik doen?

Om de rode hendel te verplaatsen en een vulling te kunnen plaatsen, HAAL JE DE GEURVERSPREIDER UIT HET STOPCONTACT. Draai de rode hendel met de klok mee om hem op te heffen. Nu kun je de vulling plaatsen en het toestel terug aanzetten.

5. Hoe moet ik de vulling plaatsen?

Hou de geurverspreider van je gezicht weg en zet het toestel uit voor je de vulling plaatst. Druk op de knop aan de bovenkant om de geurverspreider te openen. Trek het deksel naar voren. Plaats de vulling. Het tuitje moet naar de voorkant van het toestel wijzen. Wanneer het toestel terug dicht is, moet je de opening van het zwarte tuitje door het verstuivingsgat zien zitten. Sluit het toestel, zorg ervoor dat het niet op je gezicht gericht is en kies vervolgens de intensiteit van het parfum. De eerste verstuiving volgt na 15 seconden.

6. Kan ik de intensiteit van het parfum aanpassen?

De Freshmatic® producten van Air Wick® beschikken over drie verstuivingsfrequenties, zodat je zelf de intensiteit van het parfum kunt kiezen. Door de knop op een van de drie bloemen in te stellen, kies je hoe intens het parfum ruikt.

7. Wat betekenen de bloemen boven op de instelknop?

De bloemen geven de intensiteit van het parfum weer. Hoe groter de bloem, hoe intenser het parfum.

  • Grote bloem: intens parfum voor maximaal genot.
  • Middelgrote bloem: middelmatige intensiteit.
  • Kleine bloem: subtiel effect.
  • Stip: uit.

8. Waar moet ik het toestel plaatsen?

De Freshmatic® producten van Air Wick® kunnen aan de muur worden bevestigd. Je kunt ze ook op een wandrek of kast zetten. De geurverspreider moet altijd minstens 1,8 m boven de grond staan. Lees de instructies voor gebruik.

9. Hoe zet ik de geurverspreider uit?

Draai de knop naar links om het toestel uit te zetten. Ga je het toestel gedurende een langere periode niet gebruiken? Dan raden we je aan om de vulling en/of batterijen eruit te halen.

10. Hoe weet ik of de batterijen leeg zijn?

Het toestel verstuift geen parfum meer. De batterijen gaan doorgaans drie navullingen mee. Denk je dat de batterijen leeg zijn? Zet het toestel dan uit en weer aan. Als er na 15 seconden geen parfum verstoven wordt, vervang je de batterijen.

11. Welke batterijen gebruik ik het best?

Indien nodig vervang je de batterijen door nieuwe alkalinebatterijen van een goede kwaliteit. We raden je aan om geen koolstof-zinkbatterijen of oplaadbare batterijen te gebruiken. Het vermogen van deze batterijen voldoet mogelijk niet om je geurverspreider langere tijd te doen werken.

12. Hoe lang gaat een Freshmatic® spray van Air Wick® ongeveer mee?

  • Eerste stand (grote bloem): tot 20 dagen
  • Tweede stand (middelgrote bloem): tot 50 dagen
  • Derde stand (kleine bloem): tot 60 dagen
  • In de laagste stand staat het toestel uit.

13. Hoeveel verstuivingen bevat een vulling?

Een parfumvulling van 250 ml bevat meer dan 2400 verstuivingen.

14. Er knippert een rood lichtje op mijn toestel. Wat moet ik doen?

Als er een rood lichtje knippert, neem je contact op met de klantendienst op het nummer 01 69 93 17 00. Een van onze medewerkers helpt je om het probleem op te lossen.

15. Waarom verstuift mijn Freshmatic® geen parfum?

Controleer of het toestel ingeschakeld is. Ga na of het tuitje in de juiste richting staat. Wanneer het toestel dicht is, moet je het zwarte tuitje door het verstuivingsgat zien zitten. Zie je het zwarte tuitje niet zitten? Dan steekt de vulling mogelijk verkeerd in het toestel, met het zwarte tuitje naar achteren gericht. Controleer daarna of de rode hendel omhoog staat. Als de rode hendel niet volledig omhoog staat, is het mogelijk dat je de vulling niet volledig in het toestel kunt steken of dat je het deksel niet meer op de geurverspreider kunt zetten. De rode hendel zit in de opening waarop het tuitje van de vulling rust. Als de rode hendel die opening blokkeert, trek je hem zo ver mogelijk omhoog door hem met de klok mee rond te draaien. Steek de vulling daarna zo diep mogelijk in het toestel. Haal de vulling uit de geurverspreider en controleer of ze leeg is. Hou de geurverspreider weg van je gezicht en druk twee keer op het vierkante gedeelte van het tuitje. Komt er geen parfum vrij? Dan is de vulling leeg. Vervang ze.

Plaats de vulling, sluit het deksel en kies het intensiteitsniveau. Na 15 seconden moet er parfum vrijkomen. Als er na 15 seconden geen parfum verstoven wordt, vervang je de batterijen.

Heb je de Air Wick® vulling en de batterijen vervangen en geeft de geurverspreider nog steeds geen parfum af? Neem dan contact op met onze klantendienst op het nummer 01 69 93 17 00.

16. Er knipperen geen lichtjes op mijn geurverspreider. Is mijn toestel stuk?

Nee. Je hebt een toestel van de nieuwste generatie, waarop geen groene knipperlichtjes voorzien zijn. Daardoor bespaar je energie en gaan je batterijen langer mee.

17. Hoe moet ik Freshmatic® gebruiken?

INSTRUCTIES: Om een lege vulling door een nieuwe vulling te vervangen, zet je eerst je
Freshmatic® Max van Air Wick® uit door de knop op OFF te zetten. Haal de lege vulling eruit en controleer of de rode hendel helemaal omhoog staat. Plaats de nieuwe vulling met het tuitje naar buiten, zoals op de foto rechts. Stel zelf de intensiteit in: laag, middelhoog of hoog. De eerste verstuiving volgt na 15 seconden. Hou de geurverspreider steeds weg van je gezicht.